November

Hej! Nu är vi alltså inne i November. Tiden går fort! Det är nu endast 7 veckor kvar till Teneriffa och 9,5 veckor kvar till Afrika. Jag ska alltså bara jobba 42 dagar till innan jag flyger till Kenya, det är helt sjukt! Förberedelserna här hemma pågår för fullt. Har dock det mesta klart nu faktiskt, är färdigvaccinerad (förutom det jag ska ta veckan innan jag åker, osv.), har läkarbesök inbokat, har handlat det mesta (bara lite småsaker kvar).
 
Tänkte visa lite av det jag köpt hittills.
  • Microfiberhanddukar - tar så lite plats och väger nästan ingenting, sjukt bra!
  • Sovsäck som tar enormt liten plats - samma här, den är så liten när den är ihoppackad!
  • Malariamedicin - har lite ångest inför denna medicin, har hört lite skräckhistorier..
  • Miniförpackning med liten microfiberhandduk (för ansiktet) - samma här, tar ingen plats!
  • Axelrem man kan fästa vattenflaska på - såg denna i turistshoppen på Stadshuset när jag var där. Så himla smart! Som en axelrem (väska) fast med en liten plastgrej längst ner som man kan fästa sin vattenflaska på. Perfekt ju!
  • Liten kudde som vecklas ut - En liten förpackning som är en ihopmosad kudde, för att få lite extra tjocklek i den sen så är det gråa en uppblåsbar kudde som man lägger i den gula kudden. Blir då som en kudde man har hemma! 
  • Miniförpackning med tvättlina och små "knäppen" på (som klädnypor) - såå himla smart! Den lilla svart/grå förpackningen är så enormt liten.
  • Shampoo/balsam och tvättmedel i bladformat - Shampoo/balsamet funkar helt ok måste jag säga! Kommer rädda många gånger! Tvättmedled har jag inte hunnit testa än, men ska göra det! 50 blad/förpackning. Hur bra som helst!
 
afrika - aks - aks18 - axelrem - baggage - baggagevikt - balsam - dagbok - ethiopian airlines - förberedelser - handduk - kenya - kenya-sydafrika - kudde - läkare - malaria - medicin - microfiber - november - packning - pink caravan - resa - resedagbok - resgalen - rosa bussarna - rosabussarnaaks - rosabussarnaaks18 - semester - shampoo - shopping - smart packning - sovsäck - spanien - sydafrika - teneriffa - travel - travel addict - tvättlina - tvättmedel - vaccination - vattenflaska - äventyr
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Spännande, härligt att resan närmar sig! Det blir nog jättebra :D

Ellinor

Hej! Väldigt inspirerande blogg :D
Hur tänker du inför packningen generellt? Jag ska iväg till Sydostasien i December och är rädd att jag kommer ha med alldeles för mycket (eller för lite!) Har du några tips??

Svar: Hej, tack så mycket! :DJag är, tyvärr, långt ifrån ett proffs när det kommer till packning, trots att jag varit ute och rest flera gånger bara i år haha.. Men man tar ju alltid med sig för mycket, när man tänker att man är klar, ta bort några plagg, och sen gör om och ta bort ytterligare några plagg.
Inför Afrika kommer jag försöka ta med mig endast kläder som passar med allt det andra jag har med, dvs. inte någon tröja som endast passar till ett speciellt par shorts. Har också med mig handtvättmedel, enkelt då att tvätta upp det man har med sig om man inte hittar någonstans man kan tvätta i maskin. Handtvättmedel är toppen!! Packa för 1-2 veckor, sen tvätta hela tiden och använd om och om igen. Lite shopping lär man ju göra också ;)
Therese