Dag 209 - lördag 30/8

Började dagen med att gå upp vid klockan sju, trött som bara den! Gjorde mig iordning, packa det sista och plocka undan lite. Sen på vägen upp till köket såg jag att F och J var vakna och lekte i lekrummet. Klädde dom och borsta tänderna så de var klara. Sen fick de leka vidare medans jag gick upp för frukost. Graziano var redan vaken och i köket. Åt min frukost och hjälpte sen till att få pojkarna redo och all packning klar. Vid elva-halvtolv nångång åkte vi från huset
 
Vi körde Highway 1 ner till Big Sur och på vägen hade vi ett gäng kisspauser och lunch i Santa Cruz. Var framme i Big Sur vid halvfem nångång. Hade då suttit i bilen i 6 timmar... Segt! Men längtar ändå tills vi sitter i bilen påväg hem igen på måndag. Kan fota imorn och försöka ladda upp. Vi har ingen mottagning här alls, kan inte ringa eller sms'a. Inget internet. De som äger tomten har wifi men har inte fått tag på lösenordet än. Så sitter just nu och skriver i Anteckningar så får jag lägga upp det sen på bloggen när jag får tillgång till internet. Tomten är superfin, eller utsikten snarare. Precis på en klippa vid havet! Men husen... De som äger tomten bor i det renoverade huset. Värdfamiljen bor i ett hus och jag har ett eget. Det sämsta. Tänk er hus som de byggde för lääääänge sedan utan riktiga golv och typ hål i väggarna. Går inte riktigt att förklara. Får fota och filma helt enkelt och visa er sen. Hemskt. Inte alls min typ av semester. Men som sagt, the main house som ägarna bor i är superfint och renoverat så det ser ut att vara byggt förra året typ. 
 
Anyway. När vi kom hit så hann vi inte mycket mer än att packa in allt i våra hus innan ägarna och mina VF åkte iväg för middag på restaurang. Så ägarnas tre pojkar (lite äldre än mina dock) och mina värdpojkar och jag blev kvar. Kul. Jag åt middag med dom och fick plocka undan efteråt. Sen kollade de film, men mina värdpojkar ville såklart inte alls göra det och lyssna på mig. Graziano passade även på att ta sönder ett glass. Toppen. Men ägarna har iallafall nån slags anställd som tar hand om tomten och så här. Så han skulle ha huvudansvaret för deras pojkar men har knappt sett han under kvällen.. 
 
Anyway efter filmen vid åttatiden så tog jag upp pojkarna till huset de ska sova i och gjorde de klara. Nu ligger jag här, klockan är nio på kvällen, och väntar på att pojkarna ska somna och VF ska komma hem. 
 


Dag 208 - fredag 29/8

Nu så är jag på dagens datum! Idag har jag jobbat hela dagen lång. 7.30-6.30. Skulle egentligen haft rast 3-4.30 men VM glömde bort det hehe så får väl 20 dollar extra eller nåt sånt sen på lönechecken :) Hur som helst, gick upp, gjorde mig klar och fixade sen frukost/lunch och sånt till pojkarna. Körde James till preschool, hem igen, packade ihop snacks/lunch till mig och Graziano och sen så åkte vi till Discovery museum. Hängde där typ 10.20-1.20. Tre timmar! Lekte med allt möjligt, åt, och så :) Min sista hela dag med lilla Graziano.. På måndag är det helgdag och på tisdag börjar han på preschool. Lilla bebis växer upp :( Tar med mig honom hem till Sverige sen, min fina lilla baby G. 
 
Anyhow. Efter klockan ett därå så åkte vi till Safeway så jag kunde köpa lite snacks inför morgondagens bilresa ner till Big Sur och sen hämtade vi upp James. Åkte hem, la G för nap, VM åkte iväg för att hämta Finn och sen handla mat. Jag hängde hemma med James, han hamnade i Time Out, men somnade i time out'en haha. Så bar han till soffan och la en handduk under så fick han sova vidare. Älskar när ungarna tar naps <3 hehe. Tvättade all min tvätt, packade lite grejer inför helgen till pojkarna sen tog jag upp G, hängde uppe och sen kom VM, VP och Finn hem. De hade köpt med sig pizza från Whole Foods så behövde inte laga mat, skönt. VM gjorde specialpizza till James medans jag höll koll på ungarna och spelade Finn's version av Pokemon (han fick just 100 pokemonkort..). Middag tillsammans med värdfamiljen, fixade med lite av disken och drog mig sen ner på rummet. Gjorde mig iordning, försökte ringa hotellet vi ska bo på på weekendkursen i LA för att fixa så jag bara sover en natt där, la in alla bilder från kameror/mobilen på datorn, osv. osv. 
 
Nu ska jag äntligen sova! Åker ju ner till Big Sur med värdfamiljen lör-mån. Så jobb från måndag till fredag veckan efter blir det för mig nu. Yey!. Sen en ledig dag, jobb söndag-fredag. Ledig lördag, jobb sön och kommande veckan men den veckan kommer mamma och pappa hit, äntligen! Nej hörni, gonatt! Nu måste jag sova!
 
solnedgången från altanen ikväll
 

Dag 207 - torsdag 28/8

Igår var det torsdag! Det innebar jobb 7.30-9, vanliga morgonrutiner, lämnade James på preschool, sen hem igen. Hängde bara inne på rasten typ. Tänkte sätta mig ute en sväng men blev inte av, blåste lite hehe. Kollade grejer inför kommande resor, pratade med föräldrarna, och massa sånt. Sen jobb igen vid 1.30, tog med mig Graziano för att hämta James från preschool. Hem igen, la G för nap och hängde sen hemma. VM kom och hämtade upp James och hämtade sen Finn från kindergarden och åkte till deras simning och därefter Jumpy house. Så de var borta större delen av eftermiddagen. Jag fixade pojkarnas rena tvätt, plockade lite, förberedde middag och sånt. Sen tog jag upp G, hängde lite bara, VM kom hem med pojkarna, jag hjälpte till att ha koll på dom och fixa det sista, osv.
 
Sen vid sjutiden åkte jag först via banken för att ta ut lite pengar och sen till Thairestaurangen i Mill Valley där jag mötte upp Emma och Sofie. Middag där med massa prat innan jag åkte hem igen strax innan kl 9. Hade då tänkt göra mig iordning snabbt och lägga mig, men fastnade i köket med VM och pratade i 45 minuter, hehe. Oh well! Sen ner, gjorde mig iordning, prata kort med mamma och pappa, sen soova.