USA 2015 - Savannah, Charleston & Tybee

Efter mycket strul att ta sig till Atlanta så lämnade vi äntligen den staden. På söndagen körde vi vidare mot Savannah där Jennifers gamla värdfamilj bor. Var en rätt lång körning men det gick bra! Stannade längs vägen för lunch, osv. Väl framme hälsade vi på hennes värdfamilj som var i ett lake house och hängde där lite innan vi åkte hem till deras riktiga hus och sov.
 
Vi var i Savannah söndag-fredag, så vi hade fyra heldagar där. Vi var iväg på Outlet och shoppade, shoppade lite mer, och lite mer, hehe. Vi var också inne i Savannah och kollade runt, lunchade med Jennifers värdmamma, träffade en av Jennifers gamla kompisar som bor där, osv. Mysig stad!
Vi tog också en heldag i Charleston och Tybee island.
 
 
Den lilla blå bilen är vår hyrbil, mini!
 
 
Charleston
Vi gick upp tidigt och åkte iväg till Charleston, tog väl 2 timmar har jag för mig! Kollade runt lite, åt lunch, kollade in en pir, gick längs vattnet till en park, osv. Bara kollade runt helt enkelt :) Spenderade hela dagen där innan vi körde hemåt igen vid femtiden, stannade för middag längs vägen.
 
 
 
Tybee Island
Körde också en dag på Tybee Island, eller Tybee Beach rättare sagt. En lång strand som ligger strax utanför Savannah!  Så himla skönt att bara däcka på stranden lite! Varmt i luften, varmt i vattnet, precis som det ska vara.. Och så lite pringles på det!
 
 
USA - beach - charleston - georgia - island - savannah - strand - tybee

USA 2015 - Atlanta

Så, tänkte ta tag i att skriva om resan till USA som jag och Jennifer gjorde i somras! Planen var att vi skulle flyga den 26/6 från Arlanda via New York ner till Atlanta. Men så blev det ju inte riktigt.. Vi gick upp tidigt på fredagen, pappa körde oss till Arlanda innan jobbet och vi checkade in. Vi hängde uppe vid gaten och fick sen kliva på flyget. Och där stannade vi, i tre timmar.. Det var något fel på flyget som dom försökte fixa, men det gick inte så bra. Så efter tre timmar på flygplanet vid gaten så fick vi kliva av och vänta i gaten. När vi väntat typ ytterligare några timmar i gaten så ropar dom ut att vårat flyg har blivit inställt.. Woho. Då blev det massa fix, fylla i papper, osv. innan jag ringde pappa som, efter jobbet, kom och hämtade oss igen. Vi åkte hem, åt middag, ringde SAS osv.. Då fick vi veta att vi fått ett nytt flyg dagen efter, kl 6 på morgonen... Så bara att sova och gå upp vid tretiden igen och åka tillbaka till Arlanda för ett nytt försök.
 
Flygningen vi fick av SAS istället var sämst. På riktigt. Vi hade letat runt efter flyg utan långa och flera mellanlandningar när vi bokade. Nu fick vi en flygning som tog mycket längre tid istället. Vi flög först ner till Berlin, där hade vi sen 6 timmars mellanlandning. På världens tråkigaste flygplats. Sen en timmes flyg till Amsterdam och sen några timmars flyg till Atlanta. Så, istället för att komma fram på fredagskvällen i Atlanta, äta middag, osv. och ha hela lördagen i Atlanta innan vi skulle köra vidare på söndagen, så kom vi fram sjukt sent till hotellet på lördagen (vid typ kl 23) och somnade bara och gick upp för att åka vidare morgonen efter. 
Vi fick alltså inte se Atlanta alls. Vi fick inte heller några pengar från SAS för detta. Så vi fick betala för två hotellnätter i Atlanta trots att vi knappt var där. Ingen ersättning alls från SAS. Bra att veta till nästa gång! Sämst..
 
 
Påväg mot Arlanda dag 1 (när vi sedan fick åka hem igen..)
 
På flyget - trodde vi skulle få åka snart..
 
Dagen efter, lördagen, då vi faktiskt åkte iväg!
 
Det lilla vi fick se av Atlanta.. 
 
 
Scandinavian airlines - atlanta - ersättning - ersättningsflyg - flyg - försenat - hotell - inställt - ombokning - pengar - sas - sämst

Dop för Tove

Insåg ju att jag inte skrivit nåt om Toves dop! (Har ju iof inte skrivit mycket om nåt den senaste tiden!). Anyway.
På lördagen 29/8 så åkte jag och mampap ner mot Norrköping, fikade lite hos Milla, Micke och Tove innan mampap åkte vidare mot Söderköping. Jag hängde kvar med kusin+familj resten av helgen. Åt lite lunch, fixade i lokalen där vi skulle vara efter dopen, åt middag och hade trevligt. 
 
På söndagen var det dags för dop! Gjorde oss klara på morgonen, fixade det sista i lokalen och åkte sen mot kyrkan. Var ett himla fint dop! Lite annorlunda att stå där uppe än att sitta nedanför och kolla på, haha. Men allt gick toppen! Och lilla Tove var så duktig. Efteråt var det dags för fika i lokalen och presentöppning. Sen var jag och mampap tvungna att röra oss hemåt då vi var tvungna att tömma hela badrummet på övervåningen (renoveringen skulle börja dagen efter). 
Det var en sån himla härlig helg! Och kunde inte vara gladare över att få äran att vara lilla Toves gudmor.